Anak Mengaji Dengan Seronok Tanpa Paksa Dan Suruh-suruh.

5 Tahun Lebih Jimat Masa Daripada 'Struggle' Guna Iqra dan Muqaddam
.
[stay]
.
Kaedah unik dan mudah dipelajari oleh anak- anak seawal usia 3 tahun!

* Berbentuk flip card
* Tulisan lebih besar dan pelajar lebih fokus
* Boleh belajar sambil bermain
* Helaian penilaian yang memotivasikan.

1 MODUL FUN FURQAN = 174 keping flash card.


Yang penting FUN FURQAN TIDAK MEMBOSANKAN!!
.
[stay]

[stay]

[stay]

[stay]
.
PANDUAN
.
.
.
Feedback dari para guru setelah percubaan menggunakan modul Fun Furqan:
.
1. Pelajar lebih teruja untuk belajar mengaji :smiley:
2. Pelajar dapat fokus kerana tulisan besar
3. Pelajar tidak jemu :grin:
4. Lebih cepat mengenali huruf-huruf baru :rocket:
5. Pelajar betul-betul kenal tidak sekadar menghafal:+1:
6. Pelajar dikenalkan fathah, kasrah dan dhammah sejak awal.:white_check_mark:
7. Guru dapat mengenalpasti huruf yang belum dikuasai pelajar.
.
.
KELEBIHAN FUN FURQAN
- 174 Helai Flash Card Yang Dibukukan Jadi Tak Bersepah - Huruf Hijaiyyah yang Besar dan Jelas Buat Anak Fokus - Material Art Card Premium Untuk Lebih Tahan Lama - Flash Card yang Tersusun Tak Mudah Hilang Atau Koyak - Terbukti Kaedah Terkini, Terpantas & Termudah - Terdiri Daripada 4 Modul Yang Sistematik - Anak Tak Keliru Dengan Huruf Hampir Sama - Aktiviti 'Flip' Buat Anak Seronok dan Tak Bosan - Tak Mudah Lupa Huruf Sebab Kenal Huruf Bukan Sekadar Hafal - Anak Belajar Dengan Santai & Lebih Seronok - 'Handy' Untuk Dibawa Kemana-mana & Tak Berterabur - Anak Lebih Fokus & Mudah Faham Semasa Mengaji
.
.
.
.
.
Ibu Ajar Muqaddam, Ayah Ajar Iqra’?

Untuk Fathi, kelebihan dia dapat ingat ayat-ayat Al-Quran, ayat-ayat hafazan daripada abang dia, tapi bila dia sendiri semasa umur 5 dan 6 tahun dia lagi cepat dapat.

Especially bila dengan silibus Fun Furqan ni, memang saya perhatikan dia ‘accelerate’ tau. Macam sebelum ni dia baca Iqra ‘one page by one page’.

Tapi selepas dia melalui silibus Fun Furqan tu, dia dah boleh baca al-Quran besar tu sama dengan abang dia. Walaupun dia tak tahu juzuk apa yang abang dia baca tapi sebab dia dah kenal huruf-huruf tu sendiri, dia dah boleh baca. So dia dah skip muqaddam dan baca sama dengan abang dia.

Pada awalnya tu, saya ajar muqaddam, ayahnya ajar iqra’ tapi di sekolah guru ajar Fun Furqan pula. Muqaddam ni, dengan saya memang sangat lama lah, 2 tahun tak habis-habis lagi kan sebab anak hafal, hafal dan hafal tapi tak kenal huruf tu.

Melalui kitab Fun Furqan dia boleh hafal dan kenal huruf-huruf, jadi kita boleh tinggalkan dia sendiri dia dah boleh baca surah-surah baru tu dengan sendirinya dengan betullah bukan mengarut-ngarut. Jadi saya rasa sangat bagus lah silibus Fun Furqan ni.
.